Vítejte v našem obchodě s kvalitními českými výrobky pro radost z pečení a vaření
Nabízíme 90% produktů od českých výrobců.

Několik nápadů, jak zpracovat letní jablka - Perník s jablky, Žemlovka,

 Letní jablka, jsou trochu moučnější a rychleji se kazí, ale je škoda je nevyužít. Já také za letní jablka považuji ta, která spadnou ze stromu a je potřeba je rychle zpracovat. Připravili jsem pro vás několik typů, jak letní jablka zpracovat.

 

1. typ: Perník s jablky

 Perník je rychlý na přípravu, ale zároveň je vláčný a chutný.

Suroviny těsto:

  • 300 g moučkového cukru
  • 450 g polohrubé mouky
  • 450 g nastrouhaných jablek
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 malá lžička sody
  • 1 prášek do pečiva
  • 1-2 lžíce kakaa
  • 16 lžic mléka

 Suroviny na polevu:

  • 150 g cukru krupice
  • 2 lžíce horké vody
  • 2 lžíce kakaa
  • 50 g másla

 Postup:

  • Vajíčka ušleháme s cukrem. Dobrým pomocníkem jsou tyto mísy.
  • Přidáme ostatní suroviny. Pro nadýchanější perník můžete přesát mouku a kypřící prášek přes sítko.
  • Vylijeme na vymazaný plech a dáme péct do trouby na 180 stupňů.
  • Pečeme do zezlátnutí, doporučuji vyzkoušet, zda je perník upečený pomocí špejle.
  • Po vychladnutí můžete polít perník polevou. Na polevu rozpustíte ve vodní lázni máslo a přidáte ostatní suroviny. Nebo můžete perník ozdobit rozpuštěnou čokoládou.
  • Na polevu můžete ještě přidat plátky mandlí.

2.typ: Výborná pečená jablečná povidla – snadná a skvělá na palačinky či do jogurtu

IMG_1325

 

Jablečná povidla jsme si velmi oblíbili. Výhodou je snadná příprava a voňavý výsledek je bonusem. Vůně koření a jablek patří k podzimu.

Recept najdete v následujícím článku.

3. typ: Žemlovka

 V naší rodině se osvědčil jednoduchý recept na žemlovku.

Suroviny:

  • Jablka 10 – 15 kusů středných jablek
  • Veka (ideálně krájená) nebo 10 rohlíků
  • Skořicový cukr
  • Máslo

 Postup:

  1. Nakrájejte jablka na kostičky.
  2. Poté nakrájejte veku nebo rohlíky na kostičky asi 2 cm velké.
  3. Jablka s vekou smíchejte v míse. Směs poklaďte na vymazaný plech.
  4. Naplněný plech posypte skořicovým cukrem a poklaďte nakrájenými plátky másla.
  5. Vložte do trouby na 180 stupňů a pečte asi 15 minut. S
  6. Směs poté zalijte vajíčky rozšlehanými v mléce.
  7. Pečte dalších 20-30 minut než je vše propečené.

 

Další nápady na zpracování jablek:

  1. Štrůdl (na našem blogu máme výtečný recept)
  2. Přesnídávka (základ je povařit jablka)
  3. Kefírová bábovka s jablky
  4. Křížaly (sušení v sušičce nebo troubě)
  5. Přísada do domácího kečupu

 

 

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení