Vítejte v našem obchodě s kvalitními českými výrobky pro radost z pečení a vaření

Nástavec na výrobu likérových špiček

Máte rádi likérové špičky a chtěli byste je vyzkoušet sami ve své kuchyni? S naším nástavcem to zvládnete i vy. Připravili jsem pro Vás recept, který určitě vyzkoušejte. Nyní již pojďte na to.

IMG_8419

Nejdříve budete potřebovat tyto likérové špičky, velikost si vyberte dle vašich představ.

Nástavec na výrobu likérových špiček se vyrábí v malé rodinné firmě z kvalitního pocínovaného plechu.

Pro plnění budete potřebovat tak sáček k likérové špičce.

Nyní již recept pro Vás:

Suroviny:

  • 7 dkg cukru krystal nebo krupice
  • 2 dkg sójové mouky (hladké odtučněné) k dostání v prodejnách zdravé výživy
  • 1 dkg kakaa
  • 1 dl vody
  • 5 dkg čokolády na vaření
  • 10 dkg ztuženého 100% tuku,
  • cca 22 ks kulatých piškotů (můžete upéct i domácí buflery)
  • čokoládu a trochu ztuženého tuku
  • vaječný koňak
  • trochu sušeného mléka na zahuštění koňaku

 

Postup přípravy likérových špiček

  1. Mouku, kakao, cukr a vodu smícháme a dáme asi na čtyři minutky povařit.
  2. Při vaření, asi na 4 stupeň mícháme, aby se nám směs nepřipálila.
  3. Odstavíme a zamícháme čokoládu. Doporučujeme čokoládu s vysokým podílem kakaa (více než 70%).
  4. Necháme úplně vychladnout, třeba i do druhého dne.
  5. Potom zašleháme změklý ztužený tuk. Dbejte na to, abyste opravdu měli vyšlehanou hmotu bez kousků tuku!
  6. Než budeme dělat špičky, dáme si hmotu na chvíli do lednice, ale ne úplně ztuhnou, aby šla hmota tlačit pytlíkem.
  7. Mezi tím si na piškoty namažeme čokoládu. Zabrání nám změknutí piškotu.
  8. Hmotu vytlačíme tímto nástavcem na piškoty a dáme do lednice. (Tvořte špičky po menším várkách a často je dávejte do lednice.
  9. Nástavec má na straně malou dírku a ta musí zůstat venku.
  10. Zásada při dalším zpracování špiček je, že musí být hodně studené, nejlépe zmražené! Nezapomeňte si také nechat hmotu na uzavření špiček!
  11. Vaječný koňak si trochu zahustíme sušeným mlékem, naplníme špičky a pomocí sáčku a špičky uzavřeme ozdobným nástavcem.
  12. Dáme opět do lednice.
  13. Rozděláme si čokoládu s tukem a hodně ledové špičky v ní namáčíme.
  14. Namočené špičky dáme opět chladit do lednice.

Dobrou chuť.

Nyní si můžete odškrtnout další pečící metu.

Konec formuláře