Vítejte v našem obchodě s kvalitními českými výrobky pro radost z pečení a vaření
Nabízíme 90% produktů od českých výrobců.

Pečená jablečná povidla - snadná příprava a výborný voňavý výsledek

Chcete si připravit povidla na zimu nebo potřebujete  zpracovat jablka a už jste vyzkoušeli mnoho receptů na štrůdly a moučníky. Pečená jablečná povidla si oblíbíte a budete si je chtít upéct i příští rok.

 

 

IMG_1325

 

Jablečná povidla jsme si velmi oblíbili. Výhodou je snadná příprava a voňavý výsledek je bonusem. Vůně koření a jablek patří k podzimu.

Suroviny(zhruba 9 skleniček povidel)

  • 3 kg jablek
  • 450 cukru krupice nebo krystal
  • 3 lžičky mleté skořice
  • ¾ lžičky mletého badyánu
  • 3 špetky mletého hřebíčku
  • ¾ lžičky mletého zázvoru
  • 90 ml octa
  • Tuzemský rum

 Postup:

  1. Jablka omyjeme a vykrájíme jadřince. Můžete jablka i oloupat, ale ztratíte tím mnoho vitamínů, která se skrývají pod slupkou. Pod slupkou se také ukrývá pektin, který pomáhá ke zhoustnutí povidel a je čistě přírodní. Navíc po rozmixování není slupka cítit. Doporučujeme tedy nechat jablka i se slupkou, výhodou je i rychlejší příprava.
  2. Ovoce nastrouhejte nebo nakrájejte na plátky nebo nahrubo. K nastrouhaným jablkům přidejte všechno koření, cukr a ocet.
  3. Nyní je dobré nechat jablka odpočinout alespoň přes noc, aby pustila šťávu a nasákla do sebe vůni koření. Rychlejší možností je jablka chvíli povařit a pokračovat dál. Za sebe doporučuji nechat jablka odležet, odmění se Vám ve výraznější chuti povidel.
  4. Po odležení nebo povaření, přelijeme směs jablek a koření do pekáče s víčkem, který je vhodný do trouby.
  5. Jablka podlijeme hrnek vody a pečeme v troubě při 160 stupních 2,5 až 3 hodiny.
  6. Čas přizpůsobte, podle toho, jak vám peče trouba a jak byla šťavnatá jablka.
  7. Nyní proveďte zkoušku hustoty povidel. Projeďte vařečkou po dně pekáče a pokud se směs znovu nespojí, máte hotový výsledek.
  8. Pokud chcete povidla hladká, rozmixujte směs ještě ponorným mixérem a vraťte ještě na pár minut do trouby.
  9. Do vařících povidel vmíchejte velkého panáka rumu. Rum povidla zakonzervuje a dodá jim šmrnc.
  10. Nyní směs naplňte ideálně do vyvařených sklenic a trošku rumu kápněte navrch a uzavřete. Ráda používám tyto skleničky.
  11. Skleničky obraťte dnes vzhůru, aby víčko lépe chytlo.
  12. Povidla jsou velmi chutná a pokud je uskladníte v chladu, budou Vám dělat radost celý další rok.

Pár typů od nás:

  • Nebojte se rumu je to konzervant a povidla Vám krásně ovoní.
  • Hrdlo sklenice i víčko přes uzavřením otřete ubrouskem navlhčeným alpou.
  • Povidla jsou výborná do bílého jogurtu nebo na lívance či palačinky.

IMG_1351

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení