Vítejte v našem obchodě s kvalitními českými výrobky pro radost z pečení a vaření
Nabízíme 90% produktů od českých výrobců.

Jablečný závin z jogurtu – snadný způsob, jak se stát královnou pečení závinů, již při 1. pokusu

Chcete vyzkoušet jogurtové těsto na štrůdl nebo musíte zpracovat jogurt z lednice? Vyzkoušejte jablečný závin z jogurtu, komu nikdo neodolá. U nás závin mizí před očima ???? Navíc těsto je domácí, takže bude lahodnější a zdravější.

Jablečný závin z jogurtu – snadný způsob, jak se stát královnou pečení závinů, již při 1. pokusu

 

IMG_1059

Využila jsem krásný tác: https://www.cesko-pece.cz/podnos-kulaty-levandale-32x1-5-cm/

 

Suroviny -  jogurtové těsto na štrůdl:

  • 100 g másla
  • 200 g hladké mouky
  • 150 ml bílého jogurtu
  • 100 cukru
  • špetka soli.

Surovina na náplň:

  • 300 g jablek (loupání nechám na Vašem uvážení)
  • cukr smíchaný se skořicí
  • vlašské ořechy
  • strouhanka

Vajíčko na potření

IMG_1028

Ráda používám náčiní z https://www.cesko-pece.cz/kuchynske-nacini/

Postup přípravy na jablečný závin z jogurtu:

  1. Všechny suroviny na jogurtové těsto smícháme, zda využijete nějakého kuchyňského pomocníka, je na Vás. Hotové těsto uložte alespoň na hodinu do lednice.
  2. Mezitím si připravíme náplň do štrůdlu. Nejznámější jsou nakrájená nebo nastrouhaná jablka, která můžete vylepšit nastrouhanými ořechy případně mandlemi nebo rozinkami.
  3. Těsto na štrůdl z jogurtu necháme chvilku prohřát.
  4. Předehřejte troubu na 200 – 220 stupňů.
  5. Těsto rozválíme válečkem na tenký plán. Nejraději na práci s těstem používám tento vál a válek: https://www.cesko-pece.cz/valy--valky-kuchynske/
  6. Jogurtové těsto potřeme rozšlehaným vajíčkem.

Náš tip: potřené těsto můžete posypat osmaženou strouhankou nebo drcenými vločkami, štrůdl bude křupavější a nebude z něj vytékat šťáva.

  1. Přidejte jablka, posypte skořicovým cukrem a zamotejte.
  2. Hotový štrůdl potřete vajíčkem nebo máslem.
  3. Pečte do zezlátnutí.

 

PS: nyní už utíkejte ochutnat nebo Vám žádný nezbyde.

IMG_1015